Gyakori kérdések (GYIK)

Miért van szükségem a Modafinil-re?

A Modafinil teljesen megváltoztatja az életed, ha nincs elég időd aludni. Fő előnyei az éberség, figyelem és kognitív funkciók fenntartása. Éjjelig dolgozol? A Modafinil lehet éppen az a segéd, amit keresel. Éber maradsz unalmas munka közben is. A Modafinil nem helyettesíti az alvást. De éppen ez az, ami segít, ha a helyzet megköveteli éberséged. A Modafinil az agy vegyi anyagjai (neurotranszmitterek) változása alapján működik. A leggyakoribb felhasználók a következők:

 • Diákok, akik vizsgára vagy tesztre készülnek.
 • Dolgozó emberek, akiknek szükségük van a projekt befejezéséhez a lehető leghamarabb.
 • Alvási apnoe-től szenvedő emberek.
 • Éjjel dolgozó emberek

Mi a különbség a Modafinil és az Armodafinil között?

Legegyszerűbben: A Modafinil magában 2 enantiomert tartalmaz. Ezek lényegében azonos molekula tükörképek (mint pl. a jobb és bal kezed), melyek fogyasztás után mind másképp reagál. A Modafinil esetében az enantiomer (R-enantiomer) fontos stimuláns a kognitív funkcióknál, míg a másik fele (S-enantiomer) feleslegesnek van tartva. Az Armodafinil vegyület csak R-enantiomert tartalmaz (a mi kedvencünk). Az Armodafinil olyan, mint ha a Modafinil erősebb koncentrált formája lenne. Azonban fontos tudni, hogy a két vegyület hatása egyedi lehet. Van aki Modafinil-t részesíti előnyben az Armodafinil előtt.

Mi a különbség a Modafinil és az Armodafinil között?

Mi az ajánlott adagolás a Modafinil és az Armodafinil-nél?

Csakúgy, ahogy minden gyógyszernél, a Modafinil esetében is a szervezet egy idő után ellenállóvá válhat, amikor növelni kell az adagot, hogy elérjük ugyan azt a hatást. Azoknak a felhasználóknak, akik csak most próbálják a csodaszer hatását, felére javasoljuk csökkenteni az adagot. Kezd az 50 mg adaggal, és fokozatosan növeld igény szerint.

Laktóz/glutén allergiások is szedhetik?

Az adott allergia mértékétől függ. Termékeink kis mennyiségben tartalmazhatnak glutént és laktózt, ezért javasoljuk, hogy ellenőrizze allergiaszintjét.

Laktóz-/gluténallergiában szenvedők szedhetik a Modafinilt?

​Több információt szeretnék tudni a mellékhatásokról.

A mellékhatásokról a „mellékhatások” aloldalán olvashatsz.

Legális a Modafinil és az Armodafinil?

Mindkettő anyag jogilag elfogadott. Gyógyszertárakban világszerte kapható érvényes recept felmutatásával.

Legális a Modafinil és az Armodafinil?

Milyen pozitív hatásai vannak a Modafinil termékeinknek?

Pozitív hatások:

 • Fokozott figyelem és éberség.
 • Effektivitás és produktivitás.
 • Kognitív funkciók támogatása.
 • Érezhető hangulatjavulás.
 • Elősegíti a kreatív gondolkodást (bizonyos értelemben).
 • Álmosságtól lévő megszabadulás.
 • Jobb állóképesség.

Provigil, Modvigil, és Modalert mind egyformák?

Ez az összes termék egyforma hatóanyagot tartalmaz – Modafinil-t. Gyakorlatilag ugyan azokról a szerekről van szó. Egyes márkák más árban vannak. A Modalert a Sun Pharma gyártótól a világ legjobb Modafinil márkája.

Provigil, Modvigil, és Modalert mind egyformák?

Sun Pharma vs. HAB Pharma. Melyik a jobb?

A különbség a termelők nagysága. Míg a Sun Pharma forgalma milliárdokban mozog, a HAB egy kissebb cég nagy potenciával. Mindkét gyártó termékei nagyon hatékonyak, de minden felhasználó a „saját” márkájához ragaszkodik.

Mik az ajánlott ciklusok a Modafinil és az Armodafinil használata közben?

A Modafinil szükség szerint bármikor használhatod. Azonban ha el akarod kerülni, hogy a szervezeted hozzászokjon, és ellenálló képességet növeljen, ne használd hosszú ideig. Amennyi ideig szeded, annyit hagyjál ki, és nem lesz gond.

Például: 1 hétig használd, aztán 1 hétig hagyd ki. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a Modafinil nem helyettesíti az alvást, és szervezetednek megfelelő mennyiségű alvás kell.

Mik az ajánlott ciklusok a Modafinil és az Armodafinil használata közben?

Más gyógyszerrel kombinálhatom a Modafinil-t?

Orvosi véleményt nem tudunk nyújtani, így arra kérünk, fordulj kezelőorvosodhoz.